Popis
Využitie:
- Rizoto, kuskus alebo zeleninové zmesi - zamiešajte do pokrmov vopred namočené a nasekané orechy.
- Hubová omáčka - nasekané pekanové orechy vyniknú v hubovej omáčke s cestovinami.
- Raw mandľovo-pekanový dezert - recept nájdete v časopise Dobroty jeseň 2013 na str. 9.
- Pohánková torta s ovocným agarom - tortu s pekanovými orechmi hľadajte v časopise Dobroty jeseň 2015 na str. 18.
- Sladkosti - rozmixované orechy zmiešajte s rozmixovaným sušeným ovocím, napríklad karobom a uváľajte guľôčky, ktoré následne obaľte v strúhanom kokose.
- Zmrzlina - nahrubo nasekané orechy, mrazené banány, med a smotana urobia dohromady výbornú zmrzlinu, stačí spoločne rozmixovať.
- Polievky - nahrubo nasekané orechy sú vhodné na ozdobenie polievok na tanieri.
- Raňajky - orieškami môžete obohatiť vaše obľúbené müsli alebo kašu na raňajky.
- Šaláty - ovocné aj zeleninové šaláty sú ideálnymi kandidátmi na pridanie orechov.
- Nátierky - namočené orechy rozmixujte so strukovinami alebo zeleninou, tiež ich môžete kombinovať s karobom a sirupom.
- Smoothie - orechy môžete rozmixovať aj do vášho obľúbeného smoothie.
Pekanové orechy pochádzajú zo stromu s názvom orechovec pekanový, ktorý je z juhu Severnej Ameriky. Ide o mohutný strom s tvrdým červenohnedým drevom. Pestuje sa po celom svete, napriek tomu ide o vzácnejší druh orechov. Orechy sú ukryté v tvrdej šupke, preto v jazyku amerických domorodcov „pekan" znamená „na rozbitie treba kameň".
Zloženie
PEKANOVÉ orechy. Môže obsahovať glutén, arašidy, sóju, iné škrupinové plody a sezam.Alergény
Orechy
Skladovanie
Skladujte pri teplote do 20 ° C a pri relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.