Popis
Recepty:
- Mlieko z vlašských orechov:
200 g cez noc namočených vlašských orechov prepláchnite a zalejte 1 litrom čerstvej vody, dôkladne rozmixujte a preceďte cez plátno, hmotu dobre vyžmýkajte, použite na zaliatie granoly, do smoothies, na varenie a pečenie, zvyšnú hmotu môžete využiť do cesta na muffiny, sušienky alebo guľôčky. - Karotkový koláč s vlašskými orechmi:
Recept je napísaný na strane 9 v Dobrotách jeseň 2013. - Dresing z tofu a oleja z vlašských orechov:
200 gRecept je uvedený na strane 9 v Dobrotách jeseň 2013. - Korpusy, posýpka, crumble:
Rozmixujte 100 g vlašských orechov, 150 g ovsených vločiek a zmiešajte so 6 lyžicami ryžového sirupu a 4 lyžicami kokosového oleja.
Použite ako základ pre cheesecake alebo ďalšie múčniky, ako posýpku na crumble. - Maslo z vlašských orechov:
Vo výkonnom mixéri rozmixujte 200 g ľahko pražených orechov, podľa chuti môžete pridať javorový sirup, vanilkový extrakt, štipku soli.
Použite na lievance, palacinky, raw sladkosti. - Omáčka na cestoviny:
Vlašské orechy chutia dobre v kombinácii so špenátom alebo sú skvelé v krémovej hubovej omáčke. - Pečivo:
Pridajte hrsť orechov do cesta na chlieb alebo dalamániek. - Granola
- Smoothie
- Náplň do cesta, quiche
- Do rizota, zapečených pokrmov
- K syrom
Tipy na úpravu vlašských orechov:
- Namáčanie:
Aspoň 6 hodín, vodu z namáčania zlejte a orechy prepláchnite čistou vodou, orechy budú lahodnejšie a lepšie stráviteľné.
Použite na mlieko z vlašských orechov, krémy, smoothie. - Praženie:
Opražené majú výraznejšiu arómu a sú krásne chrumkavé.
Pečte za občasného miešania 5-15 minút pri 150 ° C.
Na kaše, jogurty, šaláty, sladké aj slané koláče (quiche), do jablkovej štrúdle. - Múka z vlašských orechov:
Pomeľte v mlynčeku na kávu alebo rozmixujte v mixéri.
Pridávajte do ciest, krémov, do jogurtov, kaše a raw sladkostí.
Zloženie
VLAŠSKÉ ORECHY jadrá*. Môže obsahovať stopy lepku a orechov. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaAlergény
Orechy
Skladovanie
Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu. Skladujte pri teplote do 25 °C a pri relatívnej vlhkosti vzduchu do 75 %.