Cícer 1 kg BIO COUNTRY LIFE

Cíceru sa tiež niekedy hovorí rímsky hrach. Je to strukovina s jemnou orieškovou chuťou a ľahko krémovou konzistenciou. Môžete ju použiť ako prílohu alebo ako základ nátierok či polievok. Viac

Hodnotenie Nehodnotené
Kód produktu 120 061
Skladom

Cena: 4,62 €  / 0,46 € za 100 g

  • Bio
  • Veganské
  • Zo surovín bez lepku
  • Bez pridaného cukru

Opis, zloženie a nutričné hodnoty

Popis

Kráľovná strukovín, s ktorou sa dá kúzliť. Chutí ako oriešky, šalátom dodá ten pravý šmrnc a v polievkach nepríde žiadna gulička nazmar. Klasika ako hummus alebo falafel prinesú nové chute do bežného jedálnička.

Rímsky hrach sa získava z rastliny s názvom cícer baraní. Domestikovaný bol pred 7 000 rokmi v oblasti okolo Turecka a Sýrie. Dnes sa prevažne pestuje a používa v Indii. Plodom rastliny je lusk s až desiatimi guľovitými semenami nažltnutej farby. Je to tretia najrozšírenejšia strukovina na svete, hneď po hrachu siatom a fazuli obecnej.

Využitie:

  • kaša - klasickú hrachovú kašu môžete obmeniť, keď použijete rímsky hrach namiesto bežného
  • polievka - rozmixovaním cíceru so zeleninovým vývarom získate skvelú krémovú polievku, ktorú môžete zjemniť alternatívou smotany, nebojte sa celý cícer pridať aj do klasických zeleninových či hubových polievok
  • fašírky - rozmixujte strukovinu, pridajte korenie, bylinky, vajíčko a múku, tvorte placky a smažte dozlata z oboch strán
  • omáčky - cícer chutí skvelo v omáčkach ako náhrada mäsa
  • zahustenie - rozmixovaný cícer zahustí polievku aj omáčku
  • šaláty- uvarený a vychladnutý cícer môže byť chutným doplnkom zeleninového šalátu
  • praženie - smažte cícer na oleji do chrumkava (10-20 minút), v priebehu smaženia môžete ochutiť korením, úžasné ako pochúťka trebárs namiesto čipsov
  • Cícerová moussaka - recept na túto špecialitu nájdete v časopise Dobroty jeseň 2012 na str. 6
  • Cícerová karobela - tip na sladkú nátierku z cíceru hľadajte v časopise Dobroty jeseň 2016, podobným spôsobom môžete pripraviť aj slanú nátierku, k cíceru sa hodí cesnak, bylinky alebo napríklad sušené paradajky


Cícer je nutné namáčať minimálne 4 hodiny, ideálne až 8. Podľa doby namáčania sa potom varí 2-3 hodiny. V tlakovom hrnci ho pripravíte za 40 minút. Cícer namočte do slanej vody, rýchlejšie zmäkne. Soľ zlepší aj jeho chuť a rovnomernosť varenia. Po uvarení môžete vodu využiť na vyšľahanie tuhého snehu ako z vaječných bielkov. Sneh sa potom dá použiť na pečenie alebo sladké pusinky vo vegánskej variante.

Rímsky hrach sa získava z rastliny s názvom Cícer baraní. Domestikovaný bola pred 7 000 rokmi v oblasti okolo Turecka a Sýrie. Dnes sa prevažne pestuje a používa v Indii. Plodom rastliny je lusk s až desiatimi guľovitými semenami nažltnutej farby. Je to tretia najrozšírenejšia strukovina na svete, hneď po hrachu siatom a fazuli obecnej.

Tento produkt ocenia predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktoré zaisťujú ich kvalitu a umožňujú im niesť toto označenie.

Zloženie

Cícer*. Môže obsahovať lepok, arašidy, sójové bôby, orechy a sezamové semená. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva

Skladovanie

Skladujte pri relatívnej vlhkosti do 70 %.

  • Legislatívne zaradenie Luštěniny – cizrna.
  • Poľnohospodárska produkcia Turecko

Správnosti a aktuálnosti informacíí o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizováné a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.

Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie a nemali by byť akokoľvek reprodukované bez predchádzajúceho súhlasu Country Life, s. r. o. ani bez riadného uvedenia zdroje.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 524 kJ / 364 kcal
Tuky: 6,0 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,1 g
Sacharidy: 44,0 g
z toho cukry: 11,0 g
Vláknina: 17,0 g
Bielkoviny: 19,0 g
Soľ: 0,0 g

Zebra BIO EU BIO CZ-BIO-001

Zobraziť viacZobraziť menej

Hodnotenie zákazníkov

Buďte prvý, kto vloží recenziu k tomuto produktu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Prihlásiť

Ďalšie v kategórii

Ďalšie produkty Sbalit produkty

Bioseriál


Prečo vlastne
kupovať
BIO

  • Jak na jedlý balkon ekologickým způsobem

    Pravděpodobně jste stejně jako my toho názoru, že biopotraviny, tedy zemědělská produkce založená na přiroze-ném pěstování rostlin a chovu zvířat bez použití umělých chemických prostředků, je správné řešení pro naše zdraví, pro zdraví půdy a krajiny. Mnoho lidí však nemá žádnou vlastní půdu a jsou tak odkázáni pouze na profesionální pěstitele a producenty biopotravin. Zde jsou naše rady a doporučení, jak si můžete vypěstovat vlastní zeleninu ekologickým způsobem i doma na balkoně nebo za oknem v truhlíku.

    Celý článok

  • Bio v číslech

    Při pročítání poslední ročenky ekologického zemědělství jsme si říkali, že čísla nemusejí být vždy jen nuda. A tak je tento díl Bioseriálu právě o nich.

    Celý článok

Prihlásenie

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žiadny strach, na e-mail Vám pošleme obratom nové heslo.
Pokial vám neprišlo, skontrolujte si spamovú schránku.

Chcem sa prihlásiť

Košík

Nákupný košík je prázdny.