Popis
Veľa zaujímavých informácií o strukovinách nájdete v časopise Dobroty jeseň 2016.
Využitie:
- Hrachová polievka s polentovými krutónmi a kokosovou slaninou - recept na túto polievku nájdete v časopise Dobroty jeseň 2016
- kaša - pri mixovaní je potrebné pridať dostatočne množstvo vody, aby vám nevznikla múka
- fašírky - z rozomletého vareného hrachu, vajíčka, cesnaku, byliniek, soli a korenia vytvarujte placky, ktoré smažte na oleji alebo ich upečte v rúre, môžete do cesta pridať aj huby
- španielsky hrach - uvarte hrach s tymianom, mrkvou a zelerom do mäkka, potom zahustíte múkou, osoľte a podávajte
- príloha - hrach dobre chutí uvarený a zmiešaný s ryžou a restovanými hubami
Hrach nemusíte namáčať a varí sa cca 35 minút. V Európe ide o dobre známu strukovinu už od 6. storočia. Pri správnom varení zelený hrach nemá tendenciu sa rozvariť a po dovarení je pevný na zahryznutie. Pri mixovaní nevytvára krém, ale skôr múku, pretože má pevnejšiu konzistenciu. Ak máte problém s nadúvaním, môžete pri varení pridať saturejku alebo bazalku.
Hrach pochádza z rastliny s názvom hrach siaty, ktorý pochádza z východného Stredomoria. Hrach je semeno rastliny nachádzajúce sa v strukoch. Bežne sa rozmnožuje a nie je náročný na pôdu. V Nemecku je hrachová polievka dokonca takmer národným jedlom.
Tento produkt ocenia predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie.
Zloženie
Hrách zelený polený*. Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sójových bôbov, orechov a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.