Cícer 500 g BIO COUNTRY LIFE

Cíceru sa tiež niekedy hovorí rímsky hrach. Je to strukovina s jemnou orieškovou chuťou a ľahkou krémovou konzistenciou. Môžete ju použiť ako prílohu alebo ako základ nátierok či polievok. Vychutnajte si ju v biokvalite. Viac

Hodnotenie Nehodnotené
Skladom
Kód produktu 120 024

Cena: 2,09 €  / 0,42 € za 100 g

  • Bio
  • Veganské
  • Zo surovín bez lepku
  • Bez pridaného cukru

Opis, zloženie a nutričné hodnoty

Popis

Veľký rozbor strukoviny sme pre vás pripravili v časopise Dobroty jeseň 2016. Nájdete tu mnoho užitočných rád, ako cícer spracovať.


Využitie:

  • kaša - klasickú hrachovú kašu môžete obmeniť, keď použijete rímsky hrach namiesto bežného
  • polievka - rozmixovaním cíceru so zeleninovým vývarom získate skvelú krémovú polievku, ktorú môžete zjemniť alternatívou smotany, nebojte sa celý cícer pridať aj do klasických zeleninových či hubových polievok
  • fašírky - rozmixujte strukovinu, pridajte korenie, bylinky, vajíčko a múku, tvorte placky a pečte dozlatista z oboch strán
  • omáčky - cícer chutí skvele v omáčkach ako náhrada mäsa
  • zahustenie - rozmixovaný cícer zahustí polievku aj omáčku
  • šaláty - uvarený a vychladený cícer môže byť chutným doplnkom zeleninového šalátu
  • praženie - smažte cícer na oleji na chrumkavo (10-20 minút), v priebehu smaženia môžete ochutiť korením, úžasné ako pochúťka, napríklad namiesto chipsov
  • Cícerová moussaka - recept na túto špecialitu nájdete v časopise Dobroty jeseň 2012 na str. 6
  • Cícerová karobela - tip na sladkú nátierku z cíceru hľadajte v časopise Dobroty jeseň 2016, podobným spôsobom môžete pripraviť aj slanú nátierku, k cíceru sa hodí cesnak, bylinky alebo napríklad sušené paradajky

Cícer treba namáčať minimálne 4 hodiny, ideálne až osem. Podľa doby namáčania sa potom varí 2-3 hodiny. V tlakovom hrnci ho pripravíte za 40 minút. Cícer namočte do slanej vody, rýchlejšie zmäkne. Soľ zlepší aj jeho chuť a rovnomernosť varenia. Po uvarení môžete vodu využiť na vyšľahanie tuhého snehu ako z vaječného bielka. Sneh potom možno použiť na pečenie alebo sladké pusinky vo vegánskom variante.


Rímsky hrach sa získava z rastliny s názvom cícer baraní. Domestikovaný bol pred 7000 rokmi v oblasti okolo Turecka a Sýrie. Dnes sa prevažne pestuje a používa v Indii. Plodom rastliny je struk až s desiatimi guľovitými semenami žltkastej farby. Je to tretia najrozšírenejšia strukovina na svete hneď po hrachu siatom a fazule obyčajnej.


Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.

Zloženie

Cícer* (hrach rímsky). Môže obsahovať stopy lepku, sójových bôbov, arašidov, orechov a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva

Skladovanie

Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.

  • Legislatívne zaradenie Luštěniny – cizrna.
  • Počet kusov v kartóne 14 ks
  • Poľnohospodárska produkcia Turecko

Správnosti a aktuálnosti informacíí o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyžšiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizováné a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.

Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie a nemali by byť akokoľvek reprodukované bez predchádzajúceho súhlasu Country Life, s. r. o. ani bez riadného uvedenia zdroje.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 403 kJ / 336 kcal
Tuky: 5,9 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,6 g
Sacharidy: 44,0 g
z toho cukry: 3,1 g
Vláknina: 15,0 g
Bielkoviny: 19,0 g
Soľ: 0,06 g

Zebra BIO EU BIO CZ-BIO-001

Zobraziť viacZobraziť menej

Hodnotenie zákazníkov

Buďte prvý, kto vloží recenziu k tomuto produktu.

Pridať recenziu

1 2 3 4 5 0 - najhoršie, 5 - najlepšie


Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Pridať recenziuNechcem pridať recenziu

Bioseriál


Prečo vlastne
kupovať
BIO

  • Bio v číslech

    Při pročítání poslední ročenky ekologického zemědělství jsme si říkali, že čísla nemusejí být vždy jen nuda. A tak je tento díl Bioseriálu právě o nich.

    Celý článok

Prihlásenie

Žiadny strach, na e-mail Vám pošleme obratom nové heslo.
Pokial vám neprišlo, skontrolujte si spamovú schránku.

Chcem sa prihlásiť

Košík

Nákupný košík je prázdny.