Popis
Mnoho zaujímavého sa o strukovinách dozviete v časopise Dobroty jeseň 2016.
Využitie:
- hrachovka s polentovými krutónmi a kokosovou slaninou - recept nájdete tu
- kaša - pri mixovaní je potrebné pridať dostatočné množstvo vody, aby vám nevznikla múka
- fašírky - z rozomletého vareného hrachu, vajca, cesnaku, byliniek a soli a čierneho korenia vytvarujte placky, ktoré smažte na oleji alebo ich upečte v rúre, do cesta môžete pridať aj huby
- španielsky hrach - uvarte hrach s tymianom, mrkvou a zelerom do mäkka, potom zahustite múkou, osoľte a podávajte
- príloha - hrach dobre chutí uvarený a zmiešaný s ryžou a restovanými hubami
Hrach je pred varením potrebné na 8 - 12 hodín namočiť. Užitočné informácie o varení hrachu či iných strukovinách nájdete v tabuľke tu.
Jedná sa v Európe o dobre známu strukovinu od 6. storočia. Pri správnom varení sa zelený hrach nemá tendenciu rozvárať a po dovarení je pevný na skus. Pri mixovaní nevytvára krém, ale skôr múku, pretože má pevnejšiu konzistenciu. Pokiaľ máte problém s nadúvaním, môžete pri varení pridať saturejku alebo bazalku.
Hrach pochádza z rastliny s názvom hrach siaty, ktorý pochádza z východného Stredomoria. Hrach sú semená rastliny nachádzajúce sa v strukoch. Bežne splaňuje a nie je náročný na pôdu. V Nemecku je hrachová polievka dokonca takmer národným jedlom.
Tento produkt ocenia predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktoré zaisťujú ich kvalitu a umožňujú im niesť toto označenie.
Zaujíma vás viac o ekologickom poľnohospodárstve? Prečítajte si články v našom bioseriáli.
Zloženie
Hrách zelený celý*. Môže obsahovať stopy lepku a sójových bôbov. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 65 %. Nevystavujte priamemu slnečnému svetlu.