Popis
Označenie Grade A sa používa pre najkvalitnejší javorový sirup, ktorý je jemnejší a trochu svetlejší než javorový sirup Grade C. Ide o tradičný kanadský výrobok. Je to koncentrovaná miazga z kanadského javora. Sirup sa vyrába tak, že do dospelých stromov sa navŕtajú otvory, ktorými miazga vyteká do záchytných nádob. Stromy sa môžu dožiť až 250 rokov, miazgu produkujú vo veku 50 až 80 rokov. Na jeden liter sirupu treba 35-40 litrov miazgy. Surová miazga obsahuje až 97 % vody, ktorá sa následne odparuje, až vznikne sirup. V ekologickej výrobe sa prísne dbá na to, aby javory, ktoré produkujú miazgu, boli dospelé a stáčaním miazgy nebol narušený ich vývoj.
Javorový sirup obsahuje cca max. 5 % fruktózy, cca max. 5 % glukózy a cca 66 % sacharózy.
V Dobrotách zima 2015-16 sme na strane 6-11 spracovali veľký prehľad sirupov a vzájomné porovnanie obsahu jednotlivých cukrov.
Vyskúšajte výborné cukríky z javorového sirupu - obsahujú len javorový sirup a glukózu, nič
viac.
Zloženie
100 % javorový sirup*, výrobok kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte v suchu a chlade. Po otvorení skladujte pri teplote do 10° C.