Popis
Sirup z jačmenného sladu je jedným z najhustejších sirupov, je tiež najmenej sladký. Použite ho všade tam, kde jeho typickú sladovú chuť uvítate. Ak pre Vás bude chuť veľmi koncentrovaná a málo sladká, jednoducho ho skombinujte s nejakým neutrálnym sirupom, napríklad s agávovým. Sirup z jačmenného sladu sa hodí aj na slané marinády a zálievky - skvelá je kombinácia tohto sirupu s tamari alebo olivovým olejom a horčicou (recept nájdete v Dobrotách zima 2015-16 na strane 16).
Sirup z jačmenného sladu obsahuje 2,5 % fruktózy, 9 % glukózy a 39 % maltózy.
V Dobrotách zima 2015-16 sme na strane 6-11 spracovali veľký prehľad sirupov a vzájomné porovnanie obsahu jednotlivých cukrov.
Zloženie
Jačmenný slad * (80%), voda. * výrobok kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaAlergény
Lepok
Skladovanie
Skladujte pri teplote do 20 ° C.