Popis
Nevšedná ozdoba každého šalátu, rizota alebo polievky. Drží tvar a skvelo vyzerá!
Šošovicu nemusíte namáčať, stačí ju 20 minút povariť. Pokiaľ chcete skrátiť dobu varenia na 10 minút, namočte šošovicu na 2 hodiny. Beluga krásne kontrastuje s farbami ostatných surovín v pokrmoch. Podobá sa kaviáru ešte viac než tmavozelená šošovica, koniec koncom bola podľa kaviáru beluga tiež pomenovaná. Pravdepodobne pochádza z oblasti dnešnej Sýrie. Beluga pri varení púšťa farbu, pripravte sa na krásne svetlo tyrkysovú vodu.
Recepty:
- Waldorfský šalát s brokolicou a šošovicou beluga - recept nájdete v časopise Dobroty jeseň 2016 na str. 19
- polievky - šošovicu pridajte do zeleninovej polievky
- kaše - po uvarení šošovicu jednoducho rozmixujte, prípadne pridajte horúcu vodu pre hladšiu konzistenciu, dochucujte podľa ľubovôle korením
- rizoto - s bulgurom a ďalšími klasickými prísadami, ktoré bežne dávate do rizota, vytvoríte z šošovice výborné a jednoduché jedlo
- placky - vychladnutú šošovicu kombinujte s bylinkami, cesnakom, chilli, červenou cibuľou a zasypte ryžovou múkou, vytvorte placky a usmažte na panvici
- zapečená - šošovicu môžete zapekať podobne ako mleté mäso, napr. na lasagne alebo musaku
- v omáčke - šošovica môže skvelo nahradiť mäso v omáčke
- do pečiva - trošku menej uvarenú šošovicu pridajte do cesta a nechajte upiecť, v pečive chutí podobne ako oriešky
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktoré zaisťujú ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Šošovica čierna beluga*. Môže obsahovať stopy lepku a sójových bôbov. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 65 %. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.